dimarts, 8 de març del 2016

Cultura indígena

L'estil de vida

El més important del seu estil de vida era que eren totalment liberal, per exemple no els importo en l'absolut en el que la societat podia dir d'ells ja que el seu afany era el de relacionar-se amb la natura, i per tant protegir-la. La icona hippie sol caracteritzar amb un home de pèl llarg i barba molt més llarga que el considerat "normal" per a l'època. Tots dos sexes tenien el costum de deixar-se els cabells llargs i d'imitar l'estil afroamericà.


La majoria de la societat de l'època, considerava aquests "pèls llargs" com una ofensa, o com a sinònim de brutícia, o cosa de dones.
El fet d'usar el cabell llarg, per a ambdós sexes i la seva forma particular de vestir, actuava com un senyal de pertinença i una mostra de la seva rebel·lia davant la societat.
Altres característiques associades a ells van ser:
- Robes de colors brillants i desteñidas.
- Camises llargues, poleras llargues, pantalons tipus "pota d'elefant".
- Símbols com la flor o dibuixos dels aborígens americans.
- Molts es confeccionaven la seva pròpia roba com a protesta davant la cultura consumista.
- Ús d'encens i recuperació dels valors naturals de les plantes.
- Es reunien a tocar o compondre música en festes a l'aire lliure en cases d'amics.
- Vivian en comunitats (nòmades).
- San Francisco, Califòrnia era la principal ciutat de trobada per als hippies.
- Tolerància cap a l'homosexualitat i la bisexualitat.
- Amor lliure: rebutjaven el matrimoni i creien en una conducta sexual contrària a les creences de l'Església o l'Estat.
 - Ús massiu de drogues: marihuana, haixix, al·lucinògens com l'LSD, peyote, etc.
_ Seva frases més conegudes van ser: fes l'amor i no la guerra; i pau i amor.
- Els seus principals i més característiques formes de vida van ser:

- El pacifisme, l'alliberament de la moral sexual, el contacte amb la natura, la recerca de formes diferents de vida comunitària i la recerca de noves experiències amb drogues com el LSD, peyote, etc ...




moviment hippie


El moviment hippie va néixer a finals dels anys 60 als Estats Units, estenent aviat a Europa i la resta del món. Va ser la resposta dels joves de l'època al consumisme que havia nascut després de la segona guerra mundial. L'economia mundial s'havia centrat en augmentar la productivitat, permetent a les persones accedir a comprar gran quantitat de coses. Això va fer que les rebel·lions socials disminuïssin i els joves de l'època volien manifestar el seu rebuig a aquestes postures còmodes.


D'altra banda la "família" va deixar de ser el nucli de la societat. Ja que es va produir l'anomenada "alliberament femení", que va consistir en que les dones ingressessin al món laboral i a prendre elles mateixes les decisions de les seves vides.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada